Oppdatert informasjon om koronaviruset. Information on coronavirus.

Informasjonssider om koronasituasjonen i Asker / corona in Asker.

Vil fylle kjøpesenter med brukte ting

Asker og Bærum kommuner vurderer å etablere et ombrukskjøpesenter.

Pent brukte klær på kleshengere for salg.
Foto: Adobe Stock

Ombruk er ikke bare en økende trend, det er også etterspurt av innbyggerne i Asker og Bærum. Derfor ønsker begge kommunene å legge til rette for mer ombruk og øke interessen for redesign og reparasjon.

Et ombrukskjøpesenter vil kunne bli en attraktiv og hyggelig møteplass for innbyggerne.

Mann og kvinne på cafe.jpeg
Ombrukskjøpesenteret kan bli en hyggelig møteplass og et sted du kan handle brukte kvalitetsvarer.

Mer ombruk og mindre forbruk

Ombrukskjøpesenteret er tenkt å være et sted du finner brukte varer av høy kvalitet og hvor du kan reparere tingene du er glad i. I tillegg kan tjenester som redesign og omsøm være aktuelt, og å leie, låne eller abonnere på tjenester.

Det må være et sted du har lyst til å dra til, et sted som gir opplevelser utover det å handle. Hyggelige spisesteder hører med.

Et ombrukskjøpesenter vil gjøre det enklere for innbyggerne å leve mer klimavennlig i hverdagen.

Grønne gründere, næringsliv og frivillige

Arbeidet med ombrukskjøpesenter er i en tidlig fase. Asker og Bærum kommuner samarbeider om en mulighetsstudie. Den startet i august og varer ut februar.

LP-butikk.jpeg
Hvilke butikker ønsker du på et ombrukskjøpesenter? Hva med en musikkforretning?

I mulighetsstudien skal kommunene kartlegge interessen for og mulighetene for å etablere et ombrukskjøpesenter. Vi må vurdere hvordan man kan skape en konkurransedyktig ombruksøkonomi.

I denne fasen ønsker vi dialog med både næringsliv og frivillige. Finnes det grønne gründere som kan tenke seg å bli en del av et ombrukskjøpesenter?

I februar vil mulighetsstudien konkludere med anbefalinger for veien videre. Anbefalingene presenteres for politikerne.

Inspirert av Sverige

Ideen om ombrukskjøpesenteret kommer etter inspirasjon fra Eskilstuna i Sverige der de allerede har etablert et kjøpesenter med ombruksvarer.  Men flere steder har etablert ulike ombrukskonsepter.

Høres dette interessant ut?

Asker og Bærum kommuner ønsker å komme i kontakt med næringsliv, frivillige eller innbyggere som synes dette er interessant, og som kan bli viktige samarbeidsaktører fremover.

Ta kontakt med oss:

Bærum kommune:

Spesialrådgiver Liv Eva Wiedsvang
Tlf.: 466 20 506
E-post:

Asker kommune:

Miljørådgiver Bente Støa
Tlf.: 905 90 647
E-post:

Reparasjon klær.jpeg
Kunne du tenke deg et sted der du enkelt kan få reparert eller redesignet klær, møbler eller annet?