Sætre ombruksbutikk er åpnet

Fredag 12. november åpnet Sætre ombruksbutikk. Nå kan du handle flotte brukte ting i ombruksbutikken. Alle varer er fra Follestad gjenvinningsstasjon.

Ordfører Lene Conradi og varaordfører Monica Vee-Bratlie utenfor den nye ombruksbutikken.
Ordfører Lene Conradi (t.h.) og varaordfører Monica Vee-Bratlie utenfor den nye ombruksbutikken.

- Dette er mye mer enn en ombruksbutikk, og vi er skikkelig stolte av å være en del av dette positive prosjektet. Vi ønsker et samfunn der alle får mulighet til å delta og bidra, sa ordfører Lene Conradi da ombruksbutikken åpnet.

Du kan kjøpe møbler og interiør, glass, tallerkner og kopper, kunst og LP-plater og verktøy kan dukke opp. Alle varer levert til Follestad gjenvinningsstasjon.

Sætre ombruksbutikk II.jpg

Arbeidstrening skaper livskvalitet

Sætre ombruksbutikk er driftet av Nav Asker og er et arbeidstreningstiltak. Det betyr at man får opplæring i å utføre vanlige arbeidsoppgaver i en begrenset periode.

- I tillegg til opplæring, ser vi hvordan arbeidstrening øker livskvaliteten hos deltakerne. Med fellesskap og gode kolleger får man en god dose hverdagsglede, sier avdelingsleder Astrid Marie Solum som er leder for aktivitet og utvikling i Nav Asker.

71 prosent av de som har vært på arbeidstrening hos Nav Asker i 2021, er kommet tilbake i skole eller arbeid.

En av de viktigste oppgavene til Nav Asker og Asker kommune er å bidra til at flere folk kommer i arbeid eller fortsetter skolegang.

Ombruk gir mindre avfall

Nordmenn kjøper omtrent dobbelt så mye varer og tjenester i dag sammenliknet med hva vi gjorde på 80-tallet. Asker kommune jobber for økt ombruk og mindre avfall.

Har du ting du ikke bruker? Da kan du levere det til Follestad og Yggeset gjenvinningsstasjoner. Husk at det du leverer må være rent, pent og helt.

Daniela Reyes.jpg
Musiker Daniela Reyes spilte på åpningsfesten. Hun benyttet også anledningen til å høre om noen hadde en brukt nokiatelefon, fordi hennes ikke fungerte lenger.

Lars Erik Lund.jpg
Direktør i Veidekke og innbygger i Asker Lars Erik Lund deltok på åpningsfesten. Han fortalte at han hele livet har slitt med depresjoner og løftet frem viktigheten av et arbeidsliv som rommer mangfoldet av oss mennesker. Høsten 2021 fikk han åpenhetsprisen av Mental helse.