Følg småbarnsfamilien på sykkel i vinter

Kristiane og Joakim i Slemmestad tester vintersykling. Hvordan går det med to små barn, snø, slaps og kulde?

Bilde av Kristiane Rabben og Joakim Bestvold på hver sin elsykkel.

Kort fortalt

Kristiane (36) og Joakim (34) bor i Slemmestad med to små barn. Joakim jobber i Asker sentrum og Kristiane har tatt en pause fra jobb for å studere. 

Våren 2020 var de med på Asker kommunes elsykkelprosjekt. De forpliktet seg til å sykle fremfor å kjøre bil i åtte uker, de fikk låne alt nødvendig utstyr fra kommunen.

- Å sykle er rimelig, kroppen får trent og vi får frisk luft. Når det er kø på Slemmestadveien, suser vi forbi på sykkelen, forteller de ferske vintersyklistene.   

Elsykkel med sykkelvogn fungerer veldig godt for småbarnsfamilien. Men hva med vintersesongen? Det tester de nå, og du kan følge dem her.

Heggedal mot Slemmestad
20.01.21: På vei hjem fra Asker til Slemmestad. Ganske godt måkt, men fra Heggedal blir det verre. Det er mer snø på fortau og gang- og sykkelvei, og det blir spor i snøen som gjør det litt mer utfordrende å sykle. Men hvis du tar det med ro, går det greit. Piggdekk fungerer. Bruker litt lenger tid hjem, bare.
Sykkel og sykkelvogn
18.01.21: Endelig får Slemmestad-familien testet ordentlig vinterføre. Piggdekkene griper godt, og så lenge det er måkt fungerer det utmerket å sykle på snø. Frisk luft og utsikt får du med på kjøpet!12. januar 21, Kristiane sykler i soloppgangen:

Sykkel i Slemmestad.
10.01.21: Kristiane og Joakim har syklet ned til sjøen i Slemmestad. Nydelig utsiktspunkt! Joakim er dessverre litt mørk i ansiktet, men det ryktes at turen var fin, og at alle var fornøyde:-)! I tillegg til to små, er det god plass til nistemat og termos i sykkelvogna. Hvis man har med seg en del, kan man ta med sykkelveska slik Kristiane har gjort her. Og dere, husk å vær synlig i trafikken - kle dere i sterke farger, bruk godt med refleks. 

Kristiane Sjøstrand
11.01.21: Mange sitter på hjemmekontor, og en sykkeltur kan gjøre underverker. Du kommer deg raskt avgårde og får større rekkevidde enn når du går. Og det er ikke nødvendigvis kaldere å sykle enn å gå på ski eller gå tur. Vindtett er supert, og briller som holder vinden ute kan være behagelig, men det går greit uten og. Her har Kristiane syklet seg en tur til Sjøstrand. 


Desember 20, Joakim viser hvilke klær han bruker til vintersykling:

Sykkelvogn med lys
09.12.20: Barn kan fint i sitte i sykkelvogn på vinterstid. Trekket er vindtett, og med god bekledning går det fint! Joakim og Kristiane har lys og til og med musikk i sykkelvogna. Barna hører på barnesanger, lydbøker eller podkaster som streames fra mamma og pappas mobil.
Sykkelhjul
Tidlig i desember kom frosten. Endelig mulig å teste grepet på piggdekkene. Joakim og Kristiane opplever at syklene har godt grep på veien. De vil egentlig ha snø snart...