Informasjon om koronapandemien og vaksinering i Asker

Les om smittesituasjonen og registrer deg for vaksinering.

Piggdekk-kampanjen er avsluttet

Det er ikke lenger mulig å søke om gratis piggdekk. Ordningen er fulltegnet. Men vi håper du vil teste vintersykling likevel! God tur!

Gratis pigger til 150 vintersyklister

Asker kommune gir piggdekk til innbyggere som ønsker å teste vintersykling. Det skal Kristiane og Joakim gjøre.

Kristiane og Joakim på hver sin sykkele

Kristiane Rabben og Joakim Bestvold deltok våren og sommeren i prosjektet "bilfri hverdag" i regi av Asker kommune. De fikk låne elsykler og sykkelvogn av kommunen under forutsetning å redusere bilbruken betraktelig.

Familien erfarte at elsyklene fungerte utmerket som transportmiddel i hverdagen. Nå kommer vinteren, og familien ønsker å teste vintersykling for første gang. 

Spent på sykkelføre i snø og slaps

- Jeg er spent, spesielt på den lange bratte bakken opp til barnehagen. Jeg er faktisk usikker på om det går an å sykle der i slaps og snø, men det er det vi skal teste, sier Kristiane.  

Barnehagen ligger på Torp Høymyr der familien bodde tidligere. Det er noen høydemetere opp fra Slemmestadveien. De er begge spente på hvordan barna vil reagere på vintersykling. Hvis ikke barna liker det, vil det ikke fungere.  

- Vi har tenkt å gjøre sykkelvognen vinterklar for barna. Kanskje sette inn en lykt og innrede med gode pledd og tepper. Det er viktig at de opplever det koselig og komfertabelt, sier Joakim.

Rimelig transport og bedre helse  

Nå har både syklene og sykkelvognen fått piggdekk og de skal kaste seg ut i vintermørket og kuldegradene på sykkelsetet.   

- Vi gjør dette fordi sykling gir oss bevegelse og bedre helse, det er godt for lommeboka og det gir renere luft og er klimavennlig, sier småbarnsforeldrene. 

Vintersykling II.jpg

Søk om gratis piggdekk og dekkskifte (fulltegnet)

Det er nå kommet inn maks antall søkere - takk for interessen!