Ombruk i julen

Vi gir deg tipsene til ombruk i julen.

Julepynt og juleverksted

Å lage hjemmelaget julepynt er en veldig hyggelig aktivitet å gjøre sammen. Dere kan lage mye fint ved hjelp av enkle midler, kanskje kan dere gi hjemmelaget julepynt i gave til noen?

Finn frem avispapir, bokark fra gamle bøker, farget papir, limstift, saks, fargeblyanter/ penner, kanskje dere har noen klistremerker liggende, knapper, garnrester, tøyrester, maling eller glitter. 

Tips til enkel julepynt: Juletrær laget av bokark fra gamle bøker, dorullnisser, male på aluminiumsfolie, lag en lykt av et syltetøyglass eller forny en gammel julekule ved å male den og pynte den.  

 

Fra juletrær til papir
Lag juletrær av ting du allerede har. Bruk ark fra gamle bøker.

 

Pakk inn gaver 

I julen forbruker vi enorme mengder med glanset julegavepapir som ikke kan gjenvinnes. Nordmenn bruker 60 000 km med gaveinnpakning, det tilsvarer halvannen gang rundt ekvator.

Det finnes knapt noe som har kortere levetid enn julegavepapir. 

Bruk fantasien og pakk inn gaver med noe som kan brukes om igjen. For eksempel en gammel juleduk som ikke er i bruk lenger eller et glasshåndkle. Du kan også bruke julekakebokser eller papirposer. 

Veldig hyggelig å få en julegave som er pakket inn på en annen måte! 

PS: Husk at glanset julegavepapir sorteres som restavfall. Og i Asker har alle husstander fått rød julesekk til ekstra restavfall. 

Julegaveinnpakning

 

Julepakke

 

 

 

Pakke

 

Juleboks