Informasjon om koronapandemien og vaksinering i Asker

Les om smittesituasjonen og registrer deg for vaksinering.

Miljøtiltak på pause

Dette miljøtiltaket er satt på pause inntil videre.

 

FellesSkapet - et kjøleskap for matdeling

I FellesSkapet på Heggedal innbyggertorg kan alle, både innbyggere og bedrifter, legge igjen mat dere har til overs – sammen skal vi redusere matsvinn! Mangler du noe i kjøleskapet hjemme? Her kan du hente mat gratis. 

Denne maten kan du legge i Fellesskapet

  • mat i originalforpakning som ikke er åpnet
  • mat som ikke har passert «siste forbruksdag»
  • mat som du har dyrket i egen hage

FellesSkapet finner du på Heggedal innbyggertorg.

Sjekk app for hva som er i FellesSkapet nå

Tomas Elton Haug - gründer i Foodlist – er en av initiativtakerne for FellesSkapet. Han har utviklet appen Foodlist, som vi bruker til å registrere hvilken mat som er i skapet. Laster du ned appen og registrere deg, kan du gå inn og sjekke hva som ligger i FellesSkapet til enhver tid.

Om FellesSkapet

I flere år har vi jobbet for å redusere matsvinnet i kommunen vår, og i den sammenheng har vi opprettet et kjøleskap for matdeling på Heggedal innbyggertorg. Sammen skal vi redusere matsvinnet i vårt eget nabolag!

Vi har intervjuet et par besøkende på Heggedal innbyggertorg, og spurt hva de gjør for å redusere matsvinnet sitt. Ta en titt og bli inspirert!

Vi deler ikke bare mat. Området rundt kjøleskapet benyttes til aktiviteter som gir informasjon og praktisk veiledning til deg som er innbygger i Asker kommune. Lær hvordan du kan redusere matkasting i ditt eget hjem.

Prosjektet er et samarbeid mellom Asker kommune, Heggedal nærmiljøsentral, Elkjøp og Foodlist.