Omigjen - stedet med butikker, reparasjon og opplevelser

17. november åpnet ombrukssenteret Omigjen i Slemmestad. Der finner du flere bruktbutikker og reparasjonstjenester under samme tak.

Fra handelsparken på Slemmestad hvor Omigjen ligger.

Ombrukssenteret Omigjen åpnet 17. november og her finner du stort utvalg av brukte kvalitetsvarer til hele familien under samme tak. Du kan også levere varer til ombruk i varemottaket på baksiden av senteret.

Adresse: Slemmestad handelspark, plan 2, Eternitveien 4, 3470 Slemmestad

Åpningstider: Hverdager kl. 10-18 og lørdager kl. 10-16.

Se egne nettsider for Omigjen. 

Fra senteret
Hos OM gaver og interiør finner du vaser, rammer, småmøbler, serviser og annet smått. Her får du også fantastiske gaveesker laget av brukt pappemballasje.. 

Butikker og kafé: Her kan du handle brukte kvalitetsmøbler, gaver og interiør, klær til liten og stor, leker, sport- og fritidsutstyr og utstyr til småbarn. I systuen kan du reparere klærne dine eller redesigne gamle tekstiler. Les mer om butikkene her.

Hos Kafé Verde kan du nyte nydelig lunsj, kaffe og søte fristelser.   


Omigjen_10.png

Slik startet det hele

Asker og Bærum kommuner samarbeidet vinteren 2020/ 2021 om mulighetsstudien «Arena for bærekraftig forbruk». Den utredet mulighetene for å etablere et nytt og bedre ombrukstilbud til innbyggerne for å øke ombruk, redusere avfallsmengder og stimulere til økt grønn næringsutvikling.

Studien ble gjennomført med støtte fra Miljødirektoratet og i samarbeid med Bærum kommune.

Les mulighetsstudien "Arena for bærekraftig forbruk"

Høy kvalitet på ombruksvarer og kortreist mat

Basert på anbefalingene i mulighetsstudien, har Asker kommune jobbet med en konkret idé om ombrukssenteret Omigjen med bruktbutikker, reparasjonstjenester og opplevelser.

- «Omigjen» skal bli noe helt nytt. Dette er for innbyggere som ønsker å handle ombruksvarer av høy kvalitet, kjøpe kortreist mat, reparere tingene de er glad i, ta en kaffe og treffe venner, forklarer prosjektleder for ombruk i Asker kommune Anja Østerli.

Vi gjennomførte en markedsundersøkelse, for å få innsikt i hva kundene ønsker. Les mer om markedsundersøkelsen her (2021)

Et bedre ombrukstilbud for innbyggerne

Hver uke leverer innbyggerne store mengder ombruksvarer av høy kvalitet til Yggeset og Follestad gjenvinningsstasjoner. En del av dette blir omsatt gjennom kommunens ombrukstilbud, men vi har fortsatt mye varer vi ønsker å omsette.

Det er blant annet barneutstyr, sykler, elektronikk, hvitevarer og større møbler.

Ønsker du å få ombruksvarer fra gjenvinningsstasjonene i Asker kommune? Les mer her.

Det er behov for å utvide og profesjonalisere ombrukstilbudet til Askers innbyggere og gjøre ombruk og reparasjon mer tilgjengelig og attraktivt.

Ombrukssenteret skapes i samarbeid med næringslivet. 

Mulighetsstudien viser at mange næringsaktører har begynt omstillingen til en mer bærekraftig varehandel, og utforsker nye forretningsmodeller.

Det er mange små aktører i ombruksmarkedet, og Asker kommune håper at stordriftsfordeler ved Omigjen kan bidra til rimeligere og enklere drift for mange.

Ta kontakt med:

Senterleder Desiree Hagman:

Prosjektleder for ombruk Anja Østerli: .