Til deg som har fått påvist smitte

Du eller ditt barn som har testet positivt for covid-19 er satt i isolasjon av kommuneoverlegen.

Informasjon om hva du skal gjøre ser du på nettsiden her, og i tillegg på www.helsenorge.no

Har du testet positivt på selvtest?

Har du testet positivt på en selvtest? Klikk her

Du er pålagt isolasjon

• Isolasjonen varer i minst 6 døgn etter testtidspunkt eller symptomstart. Du skal også ha vært feberfri i 24 timer (uten bruk av febernedsettende medisiner) før du kan gå ut av isolasjon. Du kan IKKE teste deg ut av isolasjon.
  • Hold deg hjemme hele tiden og ikke gå ut. Du kan være i egen hage eller på egen balkong, veranda eller terrasse.
  • Be om fra andre om hjelp til nødvendige ærend.
  • Hold helst minst to meters avstand til de du bor sammen med.
  • Ha eget rom og bad når dette er mulig. Bruk egne baderomsartikler, inkludert eget håndkle.
  • Barn og ungdommer har behov for omsorg, selv om de har koronasykdom.
  • Du bør få maten levert til rommet eller være alene på kjøkkenet.
  • Du og de du bor sammen med må være nøye med hånd- og hostehygiene for å unngå å smitte andre i husstanden.
  • Du og din husstand kan ikke ha besøk.
  • Ikke forlat hjemmet.
  • Har du behov for helsehjelp skal du kontakte fastlegen eller legevakten på telefon først. Det er viktig å informere om at du har påvist koronasmitte. For medisinsk nødsituasjon ring 113.

Mer informasjon finner du på Helsenorge.no.

Du må kontakte nærkontakter snarest!

Nærkontakter er de du har hatt nær kontakt med fra 48 timer før du fikk symptomer. Dersom du ikke har symptomer trenger du kun informere de du har hatt kontakt med etter at du tok testen, og frem til du isolerer deg.

Det er spesielt viktig å informere barnehage, skole eller arbeidsplass.

Du må både informere de du bor med/dine hustandsmedlemmer og dine øvrige nærkontakter. Informasjon for hver gruppe finner du under.

Informasjon til husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære:

Følgende informasjon må formidles til de du bor med eller har hatt langvarig eller fysisk kontakt med, for eksempel kjæreste, bestevenn eller overnattingsbesøk.

• Du må være i smittekarantene i 10 dager etter nærkontakt med den smittede.
  • Du skal teste seg så raskt som mulig med selvtest eller PCR-test.
  • Du skal også teste deg etter 7 døgn med selvtest eller PCR-test. Hvis den er negativ kan karantenen avsluttes.
  • For de som bor sammen med én eller flere personer som er isolert, kan test for å avslutte karantenen tidligst tas 11 døgn (4+7) etter sykdomsstart hos den siste syke i husstanden. I slike tilfeller anbefales det at du snakker med kommunens smittesporingsteam for informasjon om når du er ferdig med karantenen.
  • Vær oppmerksom på utvikling av symptomer i 10 dager etter smittekontakt. Ved symptomer bestill PCR-test.
  • VIKTIG: Hustandsmedlemmer eller tilsvarende, som har samfunnskritisk funsjon, må ringe arbeidsgiveren sin for vurdering av karanteneunntak.

Karantene gjelder ikke for personer som:

• Har gjennomgått covid-19 i løpet av de siste 3 månedene
  • Har fått dose 3 og det har gått mer enn 1 uke, hvis de tester seg daglig med hurtigtest i 7 dager

Mer informasjon finner du på Helsenorge.no

Informasjon til øvrige nærkontakter:

Du må videresende lenke nedenfor til personer du har vært nærmere enn to meter i mer enn 15 minutter, eller har hatt direkte fysisk kontakt med.

Nærkontakter i skole og barnehage blir kontaktet av henholdsvis skole og barnehage, og trenger derfor ikke å kontaktes av deg/dere.

Lenke:www.asker.kommune.no/karantene-ovrig-narkontakt

Koronatelefon

Har du spørsmål om testing, kan du ringe koronatelefonen 66 71 59 99.Telefonen er bemannet fra kl. 08:30-15:15 alle dager, også i helgene.I perioder med høyt smittetrykk må det påberegnes ventetid.

Spør etter tolk om du trenger informasjon på andre språk / if you need a translator, please let the corona helpline know.

Har du generelle spørsmål om korona, ring nasjonal informasjonstelefon 815 55 015.

Mer informasjon finner du på Helsenorge.no.