1. desember: Til foreldre og ansatte i Espira Gullhella barnehage, avdeling Diamanten

Én ansatt på avdeling Diamanten har testet positivt for Covid-19, og ditt barn settes i karantene.

For å begrense smitte har kommuneoverlegen i Asker besluttet at alle barn og ansatte på Diamanten avdeling, som har vært i nærkontakt med den smittede, er pålagt karantene.

Karantenen gjelder fra og med i dag 1. desember til og med mandag 7. desember.

Det er totalt 23 personer som settes i karantene, 20 barn og 3 ansatte. Barna og de ansatte kan komme tilbake til barnehagen tirsdag 8. desember.

Karantene

De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar. 

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til barna på avdeling Diamanten, kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt.

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre barn og ansatte kan møte i barnehagen som de pleier.

Her finner dere mer informasjon om karantenereglene

Vi ber om at du ser på denne filmen med informasjon fra kommuneoverlegen i Asker: Hvilke regler gjelder for karantene?

Smitteoppsporing i gang

Barnehagen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet. Dere som får informasjon fra barnehagen vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med koronatelefonen 66715999 ved behov.

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing, dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Lurer dere på om dere kan være smittet med Covid-19?  Her kan dere bestille time digitalt til testing. Dersom dere ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan dere ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider.

Informasjon om Covid-19 på andre språk

Lokal koronainformasjon på ulike språk

Video about quarantine and home isolation

Husk at ingen skal møte i barnehagen når de er syke.

Ta kontakt med barnehagen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for barnehage Bodil Moe

imageuievi.png