10. november: Til ansatte på 8. trinn ved Røyken ungdomsskole som settes i karantene

En elev på skolen har testet positivt for Covid-19, og du settes i karantene.

Alle elever og ansatte, som har vært i nærkontakt med den smittede, settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker. Karantenen gjelder fra tirsdag 10. november og til og med fredag 13. november. 

Her finner du mer informasjon om karantenereglene.

Du som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem du bor sammen med. Elever og ansatte kan møte på skolen igjen som normalt mandag 16. november, dersom fysisk skole gjennomføres. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar.

Vi ber om at du ser på denne filmen med informasjon fra kommuneoverlegen i Asker: Hvilke regler gjelder for karantene?

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til elever og ansatte som nå settes i karantene, kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt. Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

Det er totalt 15 personer som settes i karantene, 12 elever og tre ansatte. Elevene på 8. trinn vil få fjernundervisning i perioden de er hjemme. 

Smitteoppsporing i gang

Smittesporingsarbeidet er i gang. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Du som får informasjon fra skolen vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med koronatelefonen (66 71 59 99) ved behov.

Testing

Alle nærkontakter (f.o.m. ungdomsskolealder) til personer som er smittet med Covid-19 bør teste seg. Vi anbefaler derfor at alle som nå settes i karantene bestiller time til testing.

Dersom du utvikler symptomer under karantenetiden, skal du umiddelbart bestille time til testing og hjemmeisoleres til prøveresultat foreligger.

Her kan du bestille time til testing digitalt. Dersom du ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan du ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider.

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Information in other languages.

Video about quarantine and home isolation. 

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for grunnskole Terje Larsen