10. november: Til foreldre/elever på 8. trinn ved Røyken ungdomsskole

En elev på skolen har testet positivt for Covid-19, og ditt barn settes i karantene.

Elever og ansatte, som har vært i nærkontakt med den smittede, settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker. Karantenen gjelder fra tirsdag 10. november og til og med fredag 13. november. 

Her finner dere mer informasjon om karantenereglene.

De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Elever og ansatte kan møte på skolen igjen som normalt mandag 16. november, dersom fysisk skole gjennomføres. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar.

Vi ber om at alle ser på denne filmen med informasjon fra kommuneoverlegen i Asker: Hvilke regler gjelder for karantene?

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til elevene som nå settes i karantene, kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt. Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

Det er totalt 15 personer som settes i karantene, 12 elever og tre ansatte.

Fjernundervisning

Elevene på 8. trinn vil få fjernundervisning i perioden de er hjemme. Elevene finner informasjon om læringsaktivitetene på Classroom.

Følg med på informasjonen fra skolen.

Smitteoppsporing i gang

Smittesporingsarbeidet er i gang. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Dere som får informasjon fra skolen vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med koronatelefonen (66 71 59 99) ved behov.

Testing

Alle nærkontakter (f.o.m. ungdomsskolealder) til personer som er smittet med Covid-19 bør teste seg. Vi anbefaler derfor at alle som nå settes i karantene bestiller time til testing.

Dersom noen utvikler symptomer under karantenetiden, skal disse umiddelbart bestille time til testing og hjemmeisoleres til prøveresultat foreligger.

Her kan dere bestille time til testing digitalt. Dersom dere ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan dere ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider.

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Information in other languages.

Video about quarantine and home isolation. 

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for grunnskole Terje Larsen