11. desember: Til foreldre på 7. trinn ved Heggedal skole

Én elev på skolen har testet positivt for Covid-19, og ditt barn settes i karantene.

For å begrense smitte, har kommuneoverlegen i Asker besluttet at elever og ansatte i 7A og 7B, som har vært i nærkontakt med den smittede, er pålagt karantene.

Karantenen gjelder fra fredag 11. desember og til og med torsdag 17. desember.

Det er totalt 43 personer som settes i karantene, 38 elever og 5 ansatte.

Karantene

De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Elever og ansatte kan møte på skolen igjen som normalt fredag 18. desember. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar.

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til elevene i 7A og 7B, kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt. Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

Vi ber om at alle ser på denne filmen med informasjon fra kommuneoverlegen i Asker: FILM: Hvilke regler gjelder for karantene?

Her finner dere nasjonal informasjon om karantene

Fjernundervisning

Elevene i 7A og 7B vil få fjernundervisning i perioden de er hjemme. Elevene finner informasjon om læringsaktivitetene på Classroom. Foreldre får informasjon via Vigilo. 

Kontaktlærerne på trinnet sender informasjon om oppmøte på Meet via Vigilo.

Elevenes bøker og Chromebook kan hentes på skolen mandag 14. desember kl. 09:00 eller kl. 13:00.

Dere vil finne det dere trenger på elevenes pulter.

Anette møter dere ved inngangen til 7. trinn, og dere vil bli sluppet inn puljevis.

Hvis noen bor i nærheten av hverandre og har mulighet til å ta med bøker for andre er det supert. På den måten får vi begrenset antall mennesker inn på skolen.

Følg med på informasjonen fra skolen.

Smitteoppsporing i gang

Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet. Dere som får informasjon fra skolen vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med koronatelefonen (66 71 59 99) ved behov.

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at elever, foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Alle nærkontakter (fra og med ungdomsskolealder) til personer som er smittet med covid-19, bør teste seg.
Her kan dere bestille time digitalt til testing. Dersom dere ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan dere ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider. 

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Informasjon på ulike språk/Information in various languages

Information in other languages

Video about quarantine and home isolation

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for grunnskole Terje Larsen

imagek2mwp.png