12. desember: Til foreldre i 7b ved Midtbygda skole

En ny elev i 7b har testet positivt for Covid-19, og karantenetiden til ditt barn forlenges.

For å begrense smitte, har kommuneoverlegen i Asker besluttet at elever og ansatte som har vært i nærkontakt med den smittede, er pålagt karantene. Nåværende karantene forlenges fra 17. desember og til og med fredag 18. desember

Her finner dere mer informasjon om karantenereglene

De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar. Vi ber om at alle ser på denne filmen med informasjon fra kommuneoverlegen i Asker: FILM: Hvilke regler gjelder for karantene?

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til elevene kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt.

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

Fjernundervisning

Elevene på 7. trinn vil få fjernundervisning i perioden de er hjemme. Elevene finner informasjon om læringsaktivitetene på Classroom. Foreldre får informasjon via Vigilo.

Følg med på informasjonen fra skolen.

Smitteoppsporing i gang

Smittesporingsarbeidet er i gang. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Dere som får informasjon fra skolen vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med koronatelefonen (66 71 59 99) ved behov.

Mulige symptomer på Covid-19

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Vi ber alle elevene i 7A og 7B teste seg. Vi har også anbefalt testing av øvrige elever og ansatte, fra 5. til og med 7 trinn. Dette på grunn av økt smitte ved skolen.
Det er i tillegg viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.
Her kan du bestille time digitalt til testing av deg eller barnet ditt. Dersom du ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan du ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider. 

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Information in other languages

Video about quarantine and home isolation 

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for grunnskole Terje Larsen

imagecpp9.png