13. desember - Til foreldre i 5b og 5c ved Spikkestad barneskole

En elev på skolen har testet positivt for Covid 19 og ditt barn settes i karantene.

Elever og ansatte, som har vært i nærkontakt med den smittede, settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker. Karantenen gjelder fra søndag 13. desember og til og med søndag 20. desember.

Påvist smitte og karantene

En elev har testet positivt for Covid-19. For å begrense smitte, har kommuneoverlegen i Asker besluttet at elever og ansatte i 5b og 5c som har vært i nærkontakt med den smittede, er pålagt karantene.

Her finner dere nasjonal informasjon om karantene.

De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Elever og ansatte kan møte på skolen igjen som normalt mandag 21. desember. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar.

Vi ber om at alle ser på denne filmen med informasjon fra kommuneoverlegen i Asker

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til elevene på 5. trinn, kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt.

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

Det er totalt 47 personer som settes i karantene, 47 elever og 0 ansatte.

Fjernundervisning

Elevene på 5. trinn vil få fjernundervisning i perioden de er hjemme. Elevene finner informasjon om læringsaktivitetene på Classroom. Foreldre får informasjon via Vigilo.

Lærerne på 5. trinn vil gi nærmere informasjon mandag 14. om hvordan fjernundervisningen blir. Dersom eleven mangler utstyr for å gjennomføre undervisningen hjemme, ta kontakt med lærer så avtales tid og sted for å hente utstyret.

Følg med på informasjonen fra skolen.

Smitteoppsporing i gang

Smittesporingsarbeidet er i gang. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Dere som får informasjon fra skolen vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med koronatelefonen (66 71 59 99) ved behov.

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Alle nærkontakter (f.o.m. ungdomsskolealder) til personer som er smittet med covid-19 bør teste seg.

Her kan dere bestille time digitalt til testing. Dersom dere ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan dere ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider.

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Informasjon på ulike språk

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for grunnskole Terje Larsen

avstand