18. november: Til foreldre og ansatte i Nedre Bleiker barnehus

En ansatt og et barn som er tilknyttet avdelingene Troll og Klubben (Friluft) har testet positivt for Covid-19. Begge tilfellene knyttes til tidligere kjent smitte i samme avdeling.

Vi ønsker med dette å informere om at karantenetiden for barn og ansatte på avdelingene Troll og Klubben (Friluft) er utvidet til og med mandag 23.november

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre barn og ansatte kan møte i barnehagen som normalt.

Her finner dere mer informasjon om karantenereglene. 

Vi ber om at dere ser på denne filmen med informasjon fra kommuneoverlegen i Asker: Hvilke regler gjelder for karantene?

Smitteoppsporing i gang

Kommuneoverlegen og smittesporingsteamet er i gang med å kontakte de berørte foreldrene og ansatte for å gi nødvendig informasjon. Barnehagen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Lurer dere på om dere kan være smittet med Covid-19?  Her kan dere bestille time digitalt til testing. Dersom dere ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan dere ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger

Husk at ingen skal møte i barnehagen når de er syke.

Informasjon om Covid-19 på andre språk

Local information in various languages

Video about quarantine and home isolation 

Ta kontakt med barnehagen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for barnehage Bodil Moe