19. desember - Til foreldre og ansatte i Espira Gullhella barnehage

Vi ønsker med dette å informere om at barn og ansatte på avdeling Smaragden, som har vært i nærkontakt med den smittede, settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker. Karantenen gjelder fra i dag og til og med søndag 27.12.2020.

Et barn på avdelingen har testet positivt for Covid-19. Kommuneoverlegen vurderer at alle andre barn og ansatte kan møte i barnehagen som normalt.

Her finner dere mer informasjon om karantenereglene.

Vi ber om at du ser på denne filmen med informasjon fra kommuneoverlegen i Asker: Hvilke regler gjelder for karantene?

Smitteoppsporing i gang

Kommuneoverlegen og smittesporingsteamet er i gang med å kontakte de berørte foreldrene og ansatte for å gi nødvendig informasjon. Barnehagen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Mulige symptomer på Covid-19

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Det er viktig at barn/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Lurer dere på om dere kan være smittet med Covid-19? Her kan du bestille time digitalt til testing av deg eller barnet ditt. Dersom du ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan du ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider.

Husk at ingen skal møte i barnehagen når de er syke.

Informasjon om Covid-19 på andre språk

https://www.asker.kommune.no/korona/information-on-coronavirus/

Video about quarantine and home isolation https://vimeo.com/showcase/6954708

Ta kontakt med barnehagen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for barnehage Bodil Moe

avstandsfigur.png