19. desember: Til foreldre og ansatte i Helledammen barnehage, avdeling Tommeliten og Veslefrikk, som settes i karantene

Et barn på avdeling Tommeliten har testet positivt for Covid-19.

Vi ønsker med dette å informere om at barn og ansatte på avdeling Tommeliten og Veslefrikk, som har vært i nærkontakt med den smittede i Helledammen FUS barnehage, settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker. Karantenen gjelder fra 19.12.20 og til og med 26.12.20

Påvist smitte og karantene

Et barn på avdelingen har testet positivt for Covid-19. For å begrense smitte har kommuneoverlegen i Asker besluttet at alle barn og ansatte på avdelingen, som har vært i nærkontakt med den smittede, er pålagt karantene.

Her finner dere mer informasjon om karantenereglene. 

Lenke til film om karanteneregler

De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Barn og ansatte kan møte i barnehagen igjen som normalt Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar


Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til barna på avdeling Tommeliten og Veslefrikk kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt.
Kommuneoverlegen vurderer at alle andre barn og ansatte kan møte i barnehagen som de pleier.

Smitteoppsporing i gang

Kommuneoverlegen og smittesporingsteamet er i gang med å kontakte de berørte foreldrene og ansatte for å gi nødvendig informasjon. De vil ringe til hver enkelt, men dette kan ta noe tid. Det er ikke nødvendig å kontakte eller ringe tilbake dem.

Det er totalt 27 personer som settes i karantene, 21 barn og 6 ansatte.
Barnehagen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at barn/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Lurer dere på om dere kan være smittet med Covid-19? Her kan du bestille time digitalt til testing av deg eller barnet ditt. Dersom du ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan du ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider.

Husk at ingen skal møte i barnehagen når de er syke.

Informasjon om Covid-19 på andre språk: https://www.asker.kommune.no/korona/information-on-coronavirus/

Video about quarantine and home isolation https://vimeo.com/showcase/6954708

Ta kontakt med barnehagen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for barnehage Bodil Moe