23. november: Til foreldre på 10. trinn ved Slemmestad undomsskole

Kort fortalt

En elev på skolen har testet positivt for Covid-19, og ditt barn settes i karantene.

Elever og ansatte, som har vært i nærkontakt med den smittede, settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker. Karantenen gjelder fra 23. november og til og med mandag 30. november.

Påvist smitte og karantene

En elev har testet positivt for Covid-19. For å begrense smitte, har kommuneoverlegen i Asker besluttet at elever og ansatte i 10C og 10D, som har vært i nærkontakt med den smittede, er pålagt karantene.

De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Elever og ansatte kan møte på skolen igjen som normalt 1. desember. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar.

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til elevene i 10C og 10D, kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt.

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

Det er totalt 58 personer som settes i karantene, 52 elever og 6 ansatte.

Fjernundervisning

Elevene i 10C og 10D vil få fjernundervisning i perioden de er hjemme. Elevene finner informasjon om læringsaktivitetene på Classroom. Foreldre får informasjon via Vigilo.

Elevene i 10C og 10D har avspasering for svømmingen på starten av skoledagen i morgen. Elevene starter skoledagen på Meet kl. 12:50. Meetkode kommer i morgen.

Foresatte kan hente bøker og utstyr på skolen i morgen. Dere kan møte hver hele time fra 08.00 til 12.00. Ha på munnbind og vent utenfor hovedinngangen. En ansatt vil møte dere og følge dere.

Følg med på informasjonen fra skolen.

Smitteoppsporing i gang

Smittesporingsarbeidet er i gang. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Dere som får informasjon fra skolen vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med koronatelefonen (66 71 59 99) ved behov.

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing og timebestilling

Lurer dere på om dere kan være smittet med Covid-19?  

  • Her kan dere bestille time digitalt til testing.
    Dersom dere ikke har BankID, eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan dere ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Informasjon på ulike språk

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for grunnskole Terje Larsen     

Illustrasjon om karantene