23. november: Til foreldre på 2. trinn ved Hagaløkka skole

En elev på skolen har testet positivt for Covid 19 og ditt barn settes i karantene.

Elever og ansatte, som har vært i nærkontakt med den smittede, settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker. Karantenen gjelder fra 23. november og til og med lørdag 28. november.

Det er totalt 37 personer som settes i karantene, 33 elever og 4 ansatte.

Påvist smitte og karantene

For å begrense smitte, har kommuneoverlegen i Asker besluttet at elever og ansatte på 2. trinn, som har vært i nærkontakt med den smittede, er pålagt karantene.

Her finner dere mer informasjon om karantenereglene. 

De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Elever og ansatte kan møte på skolen igjen som normalt mandag 30. november. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar.

Vi ber om at alle ser på denne filmen med informasjon fra kommuneoverlegen i Asker. 

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til elevene på 2. trinn, kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt.

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

Fjernundervisning

Elevene på 2. trinn vil få fjernundervisning i perioden de er hjemme. Elevene finner informasjon om læringsaktivitetene på Classroom. Foreldre får informasjon via Vigilo.

Hjemmeundervisningen starter kl. 9.00. hver dag og slutter kl. 13.30. Elevene logger seg på Google kl. 9.00 tirsdag morgen. Da vil lærerne ringe dem i Hangouts og forklare dem hva som skjer resten av dagen.

Vi ber om at foreldre og foresatte hjelper sine barn med å være klare med oppladet Chromebook kl. 9.00 hver morgen.

Følg med på informasjonen fra skolen.

Smitteoppsporing i gang

Smittesporingsarbeidet er i gang. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Dere som får informasjon fra skolen vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med koronatelefonen (66 71 59 99) ved behov.

Mulige symptomer på Covid-19


Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Alle nærkontakter (f.o.m. ungdomsskolealder) til personer som er smittet med covid-19 bør teste seg.

Her kan du bestille time digitalt til testing av deg eller barnet ditt. Dersom du ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan du ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider. 

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Information in other languages/ informasjon på ulike språk

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for grunnskole Terje Larsen