24. november: Til foreldre på 5. trinn. trinn ved Rønningen skole

En elev på Rønningen skole har testet positivt for Covid 19 og ditt barn settes i karantene.

Elever og ansatte, som har vært i nærkontakt med den smittede, settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker. Karantenen gjelder fra 24.11.2020.og til og med mandag 30.11.202. Elever som er i karantene kan komme tilbake på skolen tirsdag 1. desember. 

Påvist smitte og karantene

For å begrense smitte, har kommuneoverlegen i Asker besluttet at elever og ansatte på 5. trinn, som har vært i nærkontakt med den smittede, er pålagt karantene.

Her finner dere mer informasjon om karantenereglene. 

De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Elever og ansatte kan møte på skolen igjen som normalt tirsdag 1. desember. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar.

Vi ber om at alle ser på denne filmen med informasjon fra kommuneoverlegen i Asker, Meera Grepp, om hvilke regler som gjelder for karantene. 

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til elevene på 5. trinn, kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt.

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

Det er totalt 29 personer som settes i karantene, 24 elever og 5 ansatte.

Fjernundervisning

Elevene på 5. trinn vil få fjernundervisning i perioden de er hjemme. Elevene finner informasjon om læringsaktivitetene på Classroom. Foreldre får informasjon via Vigilo.

Elevene får tilsendt lenke til et meet-møte i classroom i morgen kl 10.00. Her vil elever og lærere snakke sammen om organisering av skolearbeidet i dagene fremover. Elevene har god trening i digital undervisning fra i vår. Dersom eleven mangler utstyr til skolearbeid, kan en annen i familien som ikke er i karantene komme til skolen for å hente bøker. Vi vil da at dere ringer oss når dere står utenfor hovedinngangen. Telefon: 66 71 29 00. Følg med på informasjonen fra skolen.

Smitteoppsporing i gang

Smittesporingsarbeidet er i gang. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Dere som får denne informasjon fra skolen vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med koronatelefonen (66 71 59 99) ved behov.

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Alle nærkontakter (f.o.m. ungdomsskolealder) til personer som er smittet med covid-19 bør teste seg.

Her kan du bestille time digitalt til testing av deg eller barnet ditt. Dersom du ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan du ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider. 

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Information in other languages/ informasjon på ulike språk

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for grunnskole Terje Larsen