28. november: Til foreldre/elever og ansatte på 8. trinn ved Solvang ungdomsskole som settes i karantene

En elev på skolen har testet positivt for Covid-19.

Kort fortalt

Vi ønsker med dette å informere elever og ansatte, som har vært i nærkontakt med den smittede på 8. trinn ved Solvang ungdomsskole, om at de settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker.

Som mottaker av denne meldingen er ditt barn/du definert som nærkontakt.
Karantenen gjelder fra lørdag 28.november og til og med lørdag 5.desember.

Påvist smitte og karantene

En elev på trinnet har testet positivt for Covid-19. For å begrense smitte har kommuneoverlegen i Asker besluttet at alle elever og ansatte på 8. trinn, som har vært i nærkontakt med den smittede, er pålagt karantene.

De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Elever og ansatte kan møte på skolen igjen som normalt fra mandag 6. desember, dersom fysisk skole gjennomføres. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar.

Dersom noen utvikler symptomer under karantenetiden skal du umiddelbart bestille testing og skal deretter hjemmeisoleres til prøveresultat foreligger.

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til elevene på 8. trinn kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt.

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

Det er totalt 12 personer som settes i karantene, 12 elever og 0 ansatte.

Fjernundervisning

Elevene på 8. trinn vil få fjernundervisning i perioden de er hjemme. Elevene finner informasjon om læringsaktivitetene på Classroom. Foreldre får informasjon via Vigilo.

Som alle foreldre er informert om, er det hjemmeundervisning mandag, i forbindelse med at ungdomsskolene i Asker går over til rødt smittenivå. Men skolen vil være åpen, og det vil være mulig å hente bøker og annet materiell.

Mandag vil dere som har barn i karantene få oppdatert informasjon om hvordan deres barn skal motta undervisning i karantenetiden.

Smitteoppsporing i gang

Smittesporingsarbeidet er i gang. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Dere som får denne informasjon fra skolen vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med koronatelefonen (66 71 59 99) ved behov.

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Alle nærkontakter (f.o.m. ungdomsskolealder) til personer som er smittet med covid-19 bør teste seg.

Her kan du bestille time digitalt til testing av deg eller barnet ditt. Dersom du ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan du ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider. 

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Information in other languages/ informasjon på ulike språk

Oppsummert:

  • Karantene fra lørdag 28. november til og med lørdag 5.desember
  • Testing må bestilles rundt dag 5 av karantenetid
  • Negativ test fritar ikke fra karantene – karantenetid gjelder uansett til 5. des

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen
Smittevernoverlege Kjetil Andreas Nesland og kommunalsjef for grunnskole Terje Larsen