6. november: Til foreldre og ansatte på Drengsrud skole

En elev på skolen har testet positivt for Covid-19.

Vi ønsker med dette å informere om at noen elever og ansatte på 3. trinn, som har vært i nærkontakt med smittet elev på Drengsrud skole, settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker. Karantenen gjelder fra i dag og til og med fredag 13. november.

Den smittede eleven har ikke hatt nærkontakt med andre elever på skolen. Det er totalt 19 personer som settes i karantene, 16 elever og 3 ansatte. 

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever kan møte på skolen som normalt.

Her finner dere mer informasjon om karantenereglene. 

Smitteoppsporing i gang

I samarbeid med kommuneoverlegen er skolen i gang med å kontakte de berørte foreldrene og ansatte for å gi nødvendig informasjon. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på Covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Lurer du på om du kan være smittet? Her kan du bestille time digitalt til testing av deg eller barnet ditt. Dersom du ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan du ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider. 

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Informasjon om Covid-19 på andre språk finner dere her.

Video om karantene og isolasjon på andre språk er tilgjengelig her.

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege og kommunalsjef for grunnskole