6. november: Til foreldre/elever og ansatte på 3. trinn rød gruppe på Drengsrud skole

En elev på skolen har testet positivt for Covid-19.

Vi ønsker med dette å informere om at elever og ansatte som har vært i nærkontakt med smittet elev på 3. trinn rød gruppe på Drengsrud skole settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker. Som mottaker av denne meldingen er ditt barn og du som ansatt ved Drengsrud skole definert som nærkontakt.

Karantenen gjelder fra fredag 6. november og til og med fredag 13. november.

Påvist smitte og karantene

For å begrense smitte, har kommuneoverlegen i Asker besluttet at alle elever og ansatte på 3. trinn rød gruppe, som har vært i nærkontakt med den smittede, er pålagt karantene.

Her finner dere mer informasjon om karantenereglene. 

De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Fra lørdag 14. november er elever og ansatte ikke lenger i karantene. De kan møte på skolen igjen som normalt mandag 16. november. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar. Dersom noen utvikler symptomer under karantenetiden skal disse bestille testing og hjemmeisoleres til prøveresultat foreligger.

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til elevene på 3. trinn rød gruppe, kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt.

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

Det er totalt 19 personer som settes i karantene, 16 elever og 3 ansatte.

Fjernundervisning

Elevene på 3. trinn rød gruppe vil få fjernundervisning i perioden de er hjemme. Elevene finner informasjon om læringsaktivitetene på Classroom. Kontaktlærer vil sende ut plan for fjernundervisning i Vigilo søndag ettermiddag/kveld.

Smitteoppsporing i gang

Smittesporingsarbeidet er i gang. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Dere som får informasjon fra skolen vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med koronatelefonen (66 71 59 99) ved behov.

Kommuneoverlegen har informasjon til dem som skal ha karantene - denne finner dere her. 

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på Covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Alle nærkontakter (f.o.m. ungdomsskolealder) til personer som er smittet med Covid-19 bør teste seg. Her kan dere bestille testtime digitalt. Dersom dere ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan dere ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider. 

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Informasjon om Covid-19 på andre språk finner dere her.

Video om karantene og isolasjon på andre språk er tilgjengelig her.

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege og kommunalsjef for grunnskole