7. november: Til foreldre og ansatte på 4. trinn på Heggedal skole

Vi ønsker med dette å informere om at elever og ansatte på 4. trinn på Heggedal skole settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker.

Karantenen gjelder fra lørdag 7. november og til og med lørdag 14. november.

Påvist smitte og karantene

En elev på trinnet har testet positivt for Covid-19. For å begrense smitte, har kommuneoverlegen i Asker besluttet at elever og ansatte på 4. trinn er pålagt karantene.

Her finner dere mer informasjon om karantenereglene.

For berørte elever og ansatte ved Heggedal skole gjelder karantenen frem til og med lørdag 14. november. De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Elever og ansatte kan møte på skolen igjen som normalt mandag 16. november. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar.

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til elevene på 4. trinn, kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt.

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

Smitteoppsporing i gang

Kommuneoverlegen og smittesporingsteamet jobber med å kartlegge alle nærkontakter. Dere som får informasjon fra skolen, vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med smittesporingsteamet på telefon 66 71 59 99 hvis dere har spørsmål. Det kan være mange som ringer, så det er mulig dere må prøve flere ganger.

Det er totalt 75 personer som settes i karantene, 67 elever og åtte ansatte. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Fjernundervisning

Elevene på 4. trinn vil få fjernundervisning i perioden de er hjemme. De finner informasjon om læringsaktivitetene på Classroom. Foreldre får informasjon via Vigilo. Kontaktlærerne på trinnet sender informasjon om oppmøte på Meet via Vigilo.

Elever som har behov for å hente utstyr på skolen, kan ringe skolen mandag 9. november.

Følg med på informasjonen fra skolen.

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på Covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Lurer dere på om dere kan være smittet med Covid-19? Her kan dere bestille time til testing digitalt. Dere kan bestille time både for dere selv og deres barn. Dersom dere ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan dere ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider.

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Informasjon om Covid-19 på andre språk finner dere her. 

Video om karantene og isolasjon på andre språk er tilgjengelig her. 

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for grunnskole Terje Larsen

Karantene FHI