8. desember Til foreldre og ansatte i Doktorgården barnehage, avdeling Marihøna og Smørblomsten, som settes i karantene

En ansatt på avdelingen har testet positivt for Covid-19.

Vi ønsker med dette å informere om at barn og ansatte på avdeling Marihøna og Smørblomsten som har vært i nærkontakt med den smittede i Doktorgården barnehage, settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker.

Karantenen gjelder fra 08.12.20 og til og med mandag 14.12.20.

Påvist smitte og karantene

En ansatt på avdelingen har testet positivt for Covid-19. For å begrense smitte har kommuneoverlegen i Asker besluttet at alle barn og ansatte på avdelingen, som har vært i nærkontakt med den smittede, er pålagt karantene.

Vi ber om at alle ser på denne filmen med informasjon fra kommuneoverlegen i Asker.

Her finner dere nasjonal informasjon om karantene.

De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Barn og ansatte kan møte i barnehagen igjen som normalt tirsdag 15.12.20. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar.

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til barna på avdeling Marihøna og Smørblomsten, kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt.

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre barn og ansatte kan møte i barnehagen som de pleier.

Smitteoppsporing i gang

Smittesporingsarbeidet er i gang. Barnehagen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Dere som får informasjon fra barnehagen vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med koronatelefonen (66 71 59 99) ved behov.
Det er totalt 24 personer som settes i karantene, 18 barn og 6 ansatte.

Mulige symptomer på Covid-19

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Alle nærkontakter (f.o.m. ungdomsskolealder) til personer som er smittet med covid-19 bør teste seg.

Det er viktig at barn/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Lurer dere på om dere kan være smittet med Covid-19? Her kan du bestille time digitalt til testing av deg eller barnet ditt. Dersom du ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan du ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider.

Husk at ingen skal møte i barnehagen når de er syke.

Informasjon på ulike språk


Ta kontakt med barnehagen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for barnehage Bodil Moe

AvstandFHI5.png