Til foreldre/elever og ansatte på 8. og 9. trinn på Røyken ungdomsskole som settes i karantene

En elev på skolen har testet positivt for Covid-19.

Vi ønsker med dette å informere elever og ansatte, som har vært i nærkontakt med den smittede på 8. trinn på Røyken ungdomsskole, om at de settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker.

Som mottaker av denne meldingen er ditt barn / du definert som nærkontakt.

Karantenen gjelder fra søndag 8.november og til og med lørdag 14.november.

Påvist smitte og karantene

En elev på trinnet har testet positivt for Covid-19. For å begrense smitte har kommuneoverlegen i Asker besluttet at alle elever og ansatte på 8. og 9. trinn, som har vært i nærkontakt med den smittede, er pålagt karantene.

De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Elever og ansatte kan møte på skolen igjen som normalt fra mandag 16. november, dersom fysisk skole da gjennomføres. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar.

Dersom noen utvikler symptomer under karantenetiden, skal disse umiddelbart bestille testing og skal deretter hjemmeisoleres til prøveresultat foreligger.

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til elevene på 8. og 9. trinn, kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt.

 

Det er totalt 24 personer som settes i karantene, 24 elever - ingen ansatte.

Fjernundervisning

Elevene på 8.og 9. trinn vil få fjernundervisning i perioden de er hjemme. Elevene finner informasjon om læringsaktivitetene på Classroom, slik det ble informert om før helgen.

Følg med på informasjonen fra skolen.

Smitteoppsporing i gang

Smittesporingsarbeidet er i gang. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Dere som får informasjon fra skolen vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med koronatelefonen (66 71 59 99) ved behov.

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing og timebestilling

Alle nærkontakter (f.o.m. ungdomsskolealder) til personer som er smittet med covid-19 bør teste seg.

Dersom du ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan du ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Informasjon om Covid-19 på andre språk:

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for grunnskole Terje Larsen

illustrasjonsbilde