14. november: Til foreldre i 3b ved Spikkestad barneskole

En elev på skolen har testet positivt for Covid-19 og ditt barn settes i karantene.

For å begrense smitte, har kommuneoverlegen i Asker besluttet at elever og ansatte i 3b som har vært i nærkontakt med den smittede, er pålagt karantene.

Karantenen gjelder fra 14.11.20 og til og med søndag 22.11.20

Det er totalt 23 personer som settes i karantene, 22 elever og 1 ansatte.

Karantene

De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Elever og ansatte kan møte på skolen igjen som normalt mandag 23.11.20. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar.

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til elevene på 3. trinn kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt. Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

Vi ber om at alle ser på denne filmen med informasjon om hvilke regler som gjelder under karantene fra kommuneoverlegen i Asker

Her finner dere nasjonal informasjon om karantene. 

Fjernundervisning

Elevene i 3b vil få fjernundervisning i den perioden de er hjemme. Elevene finner informasjon om læringsaktivitetene for fjernundervisningen når lærerne får sendt dette på mandag 16.11. Foreldre får informasjon via Vigilo.

Lærerne på trinnet vil kontakte dere for mer informasjon om hvordan fjernundervisningen blir for elevene hele uka. Dersom eleven ikke har utstyret som trengs for å utføre arbeidet hjemme, kan dere komme på skolen og hente det hos Gunn på kontoret. Dere vil få nærmere beskjed om dette.

Følg med på informasjonen fra skolen.

Smitteoppsporing i gang

Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet. Dere som får informasjon fra skolen vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med koronatelefonen (66 71 59 99) ved behov.

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Alle nærkontakter (f.o.m. ungdomsskolealder) til personer som er smittet med covid-19 bør teste seg.

Dersom dere ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan dere ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Informasjon på ulike språk

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for grunnskole Terje Larsen.

Illustrasjonsbilde