Til foreldre og ansatte på 7. trinn på Blakstad skole

Vi ønsker med dette å informere om at elever og ansatte på 7. trinn på Blakstad skole settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker. Karantenen gjelder fra 29. oktober og til og med fredag 6. november.

En ansatt på trinnet har testet positivt for Covid-19. For å begrense smitte, har kommuneoverlegen i Asker besluttet at elever og ansatte på 7. trinn er pålagt karantene.

Her finner dere mer informasjon om karantenereglene

For berørte elever og ansatte ved Blakstad skole gjelder karantenen frem til og med fredag 6. november. De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Elever og ansatte kan møte på skolen igjen som normalt mandag 9. november. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar.

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til elevene på 7. trinn, kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt.

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

Smitteoppsporing i gang


Kommuneoverlegen og smittesporingsteamet er i gang med å kontakte de berørte foreldrene og ansatte for å gi nødvendig informasjon. De vil ringe til hver enkelt, men dette kan ta noe tid. Alle som skal ha karantene vil bli kontaktet av smittesporingsteamet. Det er ikke nødvendig å kontakte eller ringe tilbake dem.

Det er totalt 56 personer som settes i karantene, 52 elever og 4 ansatte.

Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Fjernundervisning

Elevene som er i karantene vil få fjernundervisning i perioden de er hjemme. Elevene finner informasjon om læringsaktivitetene på Classroom. Foreldre får informasjon via Vigilo

Fredag er i utgangspunktet trinnets uteskoledag. Lærerne legger ut i Classroom når elevene skal møte på Meet.

Foresatte kan komme til skolen for å hente nødvendig utstyr i løpet av morgendagen. Bruk inngangen til 7. trinn. Den vil være åpen mellom 08.00 og 16.00. Ring 91550449 hvis dere ikke finner det dere trenger eller må komme til en annen tid.

Følg med på informasjonen fra skolen.

Mulige symptomer på Covid-19


Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Lurer dere på om dere kan være smittet med Covid-19?  Her kan du bestille time digitalt til testing av deg eller barnet ditt. Dersom du ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan du ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Informasjon om Covid-19 på andre språk

Video about quarantine and home isolation 

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for grunnskole Terje Larsen