Informasjon til foreldre til enkelte elever på Røyken ungdomsskole

Vi ønsker med dette å informere om at ditt barn på Røyken ungdomsskole settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker. Karantenen gjelder fra mandag 2. november og til og med mandag 9. november.

En elev på 10. trinn har testet positivt for Covid-19. For å begrense smitte, har kommuneoverlegen i Asker besluttet at noen elever og ansatte på skolen er pålagt karantene.

Her finner dere mer informasjon om karantenereglene.

For berørte elever og ansatte ved Røyken ungdomsskole gjelder karantenen frem til og med mandag 9. november. De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Elever og ansatte kan møte på skolen igjen som normalt tirsdag 10. november. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar.

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til elevene, kan gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt.

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

Smitteoppsporing i gang

Kommuneoverlegen og smittesporingsteamet jobber med å kartlegge og gi informasjon til alle nærkontakter. Dere som får informasjon fra skolen, vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med smittesporingsteamet hvis dere har spørsmål. Ring koronatelefonen 66 71 59 99 hvis dere har behov for det. Det kan være mange som ringer, så det er mulig dere må prøve flere ganger.

Det er totalt 15 personer som settes i karantene, 13 elever og 2 ansatte.
Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Fjernundervisning

De berørte elevene vil få fjernundervisning i perioden de er hjemme. Elevene får informasjon om læringsaktivitetene gjennom Classroom. Foreldrene får informasjon via Vigilo. Følg med på informasjonen fra skolen.

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på Covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Lurer dere på om dere kan være smittet med Covid-19? Her kan du bestille time digitalt til testing av deg eller barnet ditt. Dersom du ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan du ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider.

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

You can find information in other languages here. Watch video about quarantine and home isolation.

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for grunnskole Terje Larsen

Karantene