21. november: Til foreldre på 5. trinn ved Heggedal skole

Kort fortalt

En elev på skolen har testet positivt for Covid-19, og ditt barn settes i karantene.

For å begrense smitte, har kommuneoverlegen i Asker besluttet at elever og ansatte i 5B og 5C som har vært i nærkontakt med den smittede, er pålagt karantene.

Karantenen gjelder fra 21. november og til og med 27. november.

Det er totalt 47 personer som settes i karantene, 42 elever og 5 ansatte.

Karantene

De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Elever og ansatte kan møte på skolen igjen som normalt mandag 30. november. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar.

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til elevene i 5B og 5C, kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt. Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

Vi ber om at alle ser på denne filmen, med informasjon fra kommuneoverlegen i Asker. 

Fjernundervisning

Elevene i 5B og 5C trinn vil få fjernundervisning i perioden de er hjemme. Elevene finner informasjon om læringsaktivitetene på Classroom. Foreldre får informasjon via Vigilo

Kontaktlærere vil informere om videre undervisning på Vigilo.

De elever som har behov for å hente utstyr, ringer skolen mandag morgen, for nærmere avtale.

Følg med på informasjonen fra skolen.

Smitteoppsporing i gang

Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet. Dere som får informasjon fra skolen vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med koronatelefonen (66 71 59 99) ved behov.

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Alle nærkontakter (f.o.m. ungdomsskolealder) til personer som er smittet med covid-19 bør teste seg.

  • Her kan dere bestille time digitalt til testing.
    Dersom dere ikke har BankID, eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan dere ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Informasjon på ulike språk

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og kommunalsjef for grunnskole Terje Larsen       

Illustrasjon om karantene