29. november: Til foreldre på 6. trinn ved Nesøya skole

Kort fortalt

Ytterligere en elev på trinnet har testet positivt for Covid 19 og ditt barns karantene forlenges til og med mandag 07.12.

Påvist smitte og karantene

En elev har testet positivt for Covid-19. For å begrense smitte, har kommuneoverlegen i Asker besluttet at elever og ansatte på 6. trinn, som har vært i nærkontakt med den smittede, er pålagt karantene.

De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Elever og ansatte kan møte på skolen igjen som normalt tirsdag 08.12. Karantenen gjelder også om man blir testet og får negativt svar. Vi ber om at alle ser på denne filmen med informasjon fra kommuneoverlegen i Asker

Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene. Søsken, foreldre og andre kontakter til elevene på 6. trinn, kan altså gjennomføre sine daglige aktiviteter som normalt.

Det er totalt 39 personer som settes i karantene, 36 elever og 3 ansatte.

Fjernundervisning

Elevene på 6. trinn vil få fjernundervisning i perioden de er i karantene. Foresatte vil motta informasjon om dette fra skolen så snart det er klart.  

Følg med på informasjonen fra skolen.

Smitteoppsporing i gang

Smittesporingsarbeidet er i gang. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Dere som får informasjon fra skolen vil ikke bli oppringt, men kan gjerne ta kontakt med koronatelefonen (66 71 59 99) ved behov.

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon. Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing og timebestilling

Alle nærkontakter (f.o.m. ungdomsskolealder) til personer som er smittet med covid-19 bør teste seg.

Dersom du ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan du ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Other languages / Andre språk

Oppsummert

  • Karantene gjeldende til og med mandag 7.desember
  • Testing må bestilles rundt dag 5 av karantenetid
  • Negativ test fritar ikke fra karantene – karantenetid gjelder uansett til 7. des

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Smittevernoverlege Kjetil Andreas Nesland og kommunalsjef for grunnskole Terje Larsen

illustrasjonsbilde