11. august: Stigende smitte i Asker

Det siste døgnet er det registrert 17 koronasmittede personer i Asker. Økningen de siste dagene er som forventet, og kommunen følger nøye med og har kontroll på situasjonen.

– Selv om smittetallene har vært økende de siste dagene, ser vi ikke på dette som dramatisk. Det er en tydelig økning, men det er tilfeldigheter og smitte i samme husstand som gjør at tallene går opp. Den generelle smittetrenden er økende, men vi har god oversikt over situasjonen, og den samsvarer med utviklingen vi ser nasjonalt, sier assisterende kommuneoverlege, Kjetil Andreas Nesland.

Lite ukjent smitte

Per i dag har kommunen ingen alvorlig syke og ingen er lagt inn på sykehus.

– Vi tester mange daglig, og ser at det er lite ukjent smitte. Vi har vært forberedt på en økning, og har god beredskap for å håndtere dette, sier Nesland. 

Må regne med at smitten øker ytterligere

Asker kommune er i rute med vaksinasjonsarbeidet. Foreløpig er rundt 87 prosent av den voksne befolkningen i Asker vaksinert med minst én dose. De fleste i risikogruppene er fullvaksinerte.

– Vi har sett en oppblomstring i smitten etter hver ferie, helt siden pandemien startet. Vi må nok regne med at smitten øker ytterligere de neste ukene, når innbyggerne er tilbake på jobb, skole og i barnehage, men nå er vi også i en situasjon hvor stadig flere blir vaksinert, sier Nesland.

–  Pandemien er ikke over ennå

Han minner om at pandemien ikke er over, og at innbyggerne fortsatt må ta smittevernreglene på alvor.

– Vi er på vei ut av pandemien, men den er ikke over ennå. Det er fortsatt et stykke å gå, og vi følger situasjonen tett, også i tiden framover. Derfor er det viktig at vi alle fortsatt holder avstand, vasker hender, tester oss hvis vi har symptomer på Covid-19 og holder oss hjemme hvis vi er syke, sier Nesland.