11. november: Nye tiltak vedtatt – kommunen strammer ytterligere inn

I et ekstraordinært formannskapsmøte onsdag 11. november ble det bl.a. vedtatt å stenge treningssentre og innføre skjenkestopp. De fleste av tiltakene trer i kraft kl. 24.00 natt til fredag 13. november. Stenging av treningssentre trer i kraft fra kl. 24.00 natt til torsdag 12. november.

Asker kommune vedtok i ekstraordinært formannskapsmøte mandag 9. november en ny lokal forskrift om forebygging av koronasmitte. Etter å ha mottatt en sterk henstilling fra nasjonale helsemyndigheter på bakgrunn av for høy mobilitet i samfunnet, ble det onsdag 11. november innkalt til nytt ekstraordinært formannskapsmøte for å gjøre endringer i forskriften og stramme ytterligere inn. 

- Situasjonen er alvorlig. Vi endrer vår forskrift slik at den blir tilnærmet lik den de har i Oslo. Vi er i samme bo- og arbeidsmarkedsregion som Oslo, og vi ser at mobiliteten i området fortsatt er for stor. For eksempel har vi sett bilder fra køer på treningssentre der Oslo-folk har kommet til Asker og Bærum for å trene. En slik effekt er stikk i strid med det vi ønsker å oppnå – nemlig å begrense smittespredningen ved å redusere sosial kontakt og sikre at folk holder seg hjemme, sier ordfører i Asker, Lene Conradi.

Stenger underholdnings- og fritidsaktiviteter 

Endringene i forskriften innebærer også nedstengning av treningssentre, museer, kino, teater, konsertsteder, bingohaller, bowlinghaller, spillehaller, lekeland, svømmehaller, spaanlegg, hotellbasseng og tilsvarende steder der det pågår underholdnings- og fritidsaktiviteter.

Skåner sårbare grupper

- Vi er inne i andre smittebølge av koronaviruset, og vi ser at smittetallene i regionen øker. Det er nå vi har muligheten til å slå ned viruset. Vi strammer til for å begrense smitten og på den måten unngå en total nedstengning av askersamfunnet. De nye tiltakene får alvorlige ringvirkninger for flere næringer, men vi har dessverre ikke noe valg. Samtidig forsøker vi å skåne sårbare grupper, så forskriften legger opp til at visse grupper får unntak fra enkelte regler, sier Conradi.

- Felles ansvar

Ordføreren understreker alvoret, og er samtidig opptatt av at dette påvirker folks liv.

- Vi må ta et felles ansvar. Nå er vi der hvor vi må holde oss mest mulig hjemme, unngå å samles i grupper og redusere antall nærkontakter, sier hun.

De fleste av tiltakene trer i kraft kl. 00.01 natt til fredag 13. november. Stenging av treningssentre, trer i kraft fra kl. 24.00 natt til torsdag 12.november.

Her finner dere den nye forskriften vedtatt i formannskapet i Asker onsdag 11. november

Les mer om bakgrunnen for den nye forskriften i status fra kriseledelsen 11. november