13. september: Smitte ved Tofte ungdomsskole

En lærer ved Tofte ungdomsskole har testet positivt for Covid-19. Til sammen 180 elever og ansatte settes i karantene. Det vil bli gitt fjernundervisning i karanteneperioden.

Tofte ungdomsskole

– Kommunen er godt forberedt på en slik situasjon og har planlagt tiltak med tanke på at det kunne oppstå smitte i våre skoler i løpet av høsten. Vi jobber nå med smitteoppsporing for å avdekke eventuelle flere smittede. Av smittevernhensyn vil alle elever og lærere settes i ti dagers karantene, sier kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp.

Nærkontaktene til den aktuelle læreren blir fulgt opp, i tråd med råd og retningslinjer fra nasjonale helsemyndigheter. 

– Vi er allerede i gang med å kontakte alle foresatte og våre ansatte ved ungdomsskolen for å gi nødvendig informasjon, sier Grepp, og legger til: - Kontakter til nærkontakter er ikke i karantene og trenger heller ikke å teste seg, men alle innbyggere med symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon oppfordres til å bestille time til koronatesting for å utelukke Covid-19, Grepp.

Mer informasjon om korkoronatesting og timebestilling kan man finne her. 

Får fjernundervisning

Elevene ved Tofte ungdomsskole vil få fjernundervisning via nett i perioden de er hjemme.

– Alle våre elever vil få nødvendig oppfølging fra sin lærer, og alle vil få fjernundervisning i karanteneperioden, sier rektor Henrik Fridorf.

Dette er symptomene på Covid-19

De vanligste symptomene i starten er vondt i halsen og lett hoste, i tillegg til sykdomsfølelse, hodepine og muskelsmerter. Magesmerter kan også forekomme. Kommuneoverlegen gjør også oppmerksom på at særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

– Det er viktig at alle elever/foresatte og ansatte ved Tofte ungdomsskole følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon, sier Grepp.

Alle oppfordres til å følge med på kommunens nettsider om koronasituasjonen for informasjon.