14. april: Tofte vaksinasjonsklinikk er åpnet

Onsdag 14. april fikk de første innbyggerne koronavaksine på Tofte vaksinasjonsklinikk.

– Jeg er veldig glad for at vi har vaksinasjonsklinikker både sør og nord i kommunen, siden disse klinikkene bidrar til effektiv vaksinering av mange innbyggere. Nå vil en del innbyggere få kortere reisevei når de skal ta vaksinedosene, og det er positivt, sier ordfører Lene Conradi.

Skal vaksinere 3500 innbyggere

Vaksinasjonsklinikken holder til på Tofte samfunnshus, og vil være åpen én til to dager i uken, avhengig av hvor mange vaksinedoser Asker mottar fra Folkehelseinstituttet. Tilbudet er for innbyggere med postnummer 3490 Klokkarstua, 3480 Filtvet, 3484 Holmsbu, 3483 Kana og 3482 Tofte. Dette utgjør omkring 3500 innbyggere.

– Vi er dimensjonert for å kunne vaksinere inntil 120 personer daglig. I dag, 14. april, har vi vaksinert 36 innbyggere, sier Mari Ugland Grønstøl. Hun leder arbeidet på Tofte vaksinasjonsklinikk, sammen med Nina Keiseraas Foss.  

Tett samarbeid mellom vaksinasjonsklinikkene

Klinikken er en filial av vaksinasjonsklinikken i Lensmannslia i Asker sentrum, og aktivitetene vil samordnes og koordineres tett. På Tofte har kommunen et eget vaksinasjonsteam på ti personer.

– Jeg er imponert over arbeidet som er lagt ned for å få åpnet vaksinasjonsklinikken og få på plass bemanning i løpet av kort tid, sier Lene Conradi.

Registrer deg i vaksinekø

For å få koronavaksine må du registrere deg i vaksinekø, enten selv på nett eller ved å ringe til vaksinetelefonen. Når det er din tur til å få vaksine, får du en SMS fra kommunen med lenke til å bestille time.

– Vi oppfordrer alle til å ta koronavaksinen. Massevaksineringen er litt av et logistikkprosjekt, og det er veldig viktig at alle møter opp til timen de får, sier kommuneoverlege Meera Grepp.

Hun minner samtidig om at selv om flere nå er vaksinert, må vi fortsette å følge de reglene som gjelder om avstand, håndvask og ikke minst testing selv ved svake symptomer.

Lurer du på noe?

  • Ta kontakt med oss på vaksinetelefonen 66 71 59 50 om du trenger hjelp til å sette deg i vaksinekø eller har spørsmål om timebestilling. 
  • Les mer om koronavaksinering i Asker her: https://www.asker.kommune.no/korona/koronavaksine