17. september: Elev smittet på Arnestad skole

En elev på Arnestad barneskole i Asker har testet positivt for Covid-19. Cirka 40 elever og seks ansatte settes i karantene. Det vil bli gitt fjernundervisning i karanteneperioden for de berørte elevene.

- Kommunen har gode rutiner for å håndtere smitte i våre skoler og barnehager. Vi er godt i gang med smitteoppsporing for å avdekke eventuelle flere smittede, sier kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp.

Nærkontaktene til den aktuelle eleven blir fulgt opp i tråd med råd og retningslinjer fra nasjonale helsemyndigheter. Ansatte og elever i to klasser settes i ti dagers karantene. Skolen holder åpent for øvrige elever.

- Vi er i gang med å kontakte berørte foresatte og ansatte ved barneskolen for å gi nødvendig informasjon, sier Grepp.

Fjernundervisning

Elevene på Arnestad barneskole vil få fjernundervisning via nett i perioden de er hjemme.

- Elevene som nå er i karantene vil få nødvendig oppfølging fra sin lærer, og alle vil få fjernundervisning i karanteneperioden, sier rektor Nina Lindblom Eylertsen.

Dette er symptomene på Covid-19

– Det er viktig at elever/foresatte og ansatte ved Arnestad barneskole følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon, sier Grepp.

Ifølge FHI er de vanligste symptomene på covid-19 også vanlige ved andre luftveisinfeksjoner som forkjølelse og influensa. Mange får hoste og/eller feber. I tillegg er det vanlig med nedsatt smak- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Etter hvert utvikler mange tungpustethet. Ved mindre alvorlig sykdom kan symptomene også minne om allergi. Barn kan ha sår hals.

Kommuneoverlegen gjør også oppmerksom på at særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Kommuneoverlegen minner om de grunnleggende smittevernreglene: vaske hendene, holde avstand og hoste i armhulen.