21. november: Én elev ved Heggedal barneskole og én elev ved Vollen ungdomsskole med påvist Covid-19

Heggedal barneskole

42 elever og fem ansatte er satt i karantene, da en elev ved Heggedal barneskole har fått påvist Covid-19. Elever og ansatte i 5B og 5C på Heggedal barneskole settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker. Karantenen gjelder fra 21.november og til og med 27.november. Eleven er satt i isolasjonskarantene.
Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som normalt.

Vollen ungdomskole

En elev på Vollen ungdomsskole har testet positivt for Covid-19. Elever og ansatte, som har vært i nærkontakt med den smittede, settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker. 17 personer er satt i karantene, 9 elever og 8 ansatte. Karantenen gjelder fra 21.november til og med fredag 27.november. Eleven er satt i isolasjonskarantene.
Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

Smitteoppsporing i gang

Kommuneoverlegen, smittesporingsteamet og skolene er i gang med å kartlegge og nærkontakter er informert. Skolen har tett samarbeid med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Bestill time for testing ved symptomer

– Det er viktig at elever og ansatte som er i karantene følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon, sier kommuneoverlege Meera Grepp.

Ifølge FHI er de vanligste symptomene på Covid-19 også vanlige ved andre luftveisinfeksjoner som forkjølelse og influensa. Mange får hoste og/eller feber. I tillegg er det vanlig med nedsatt smak- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Etter hvert utvikler noen tungpustethet. Ved mindre alvorlig sykdom kan symptomene også minne om allergi. Barn kan ha sår hals.

Kommuneoverlegen gjør også oppmerksom på at særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.