21. september: Asker kommune forbereder en ny normal hverdag

Regjeringen informerte på en pressekonferanse sist fredag at de innfører nedjustert TISK i kommunene fra 27. september.

Nedjustert TISK innebærer at færre må gå i karantene og at kommunene i mindre grad skal drive med smittesporing. Regjeringen legger opp til at nedjustert TISK videreføres i en overgangsperiode på om lag fire uker når det etter hvert blir aktuelt å gå over til "En normal hverdag med økt beredskap". Tidspunkt for dette er ennå ikke avklart .

- Det er gledelig at nasjonale myndigheter nå mener vi nærmer oss en mer normal hverdag. Det er noe vi alle nok kan glede oss til. Asker kommune er godt forberedt og er klar for å opprettholde nødvendig grad av beredskap også i en mer normal hverdag framover. En del av den beredskapen kan være at vi alle tar med oss den lærdommen vi har fått i denne pandemien – slikt som å vaske hendene, hoste i albuekroken, holde oss hjemme når vi er syke. Grunnleggende smittevern er jo ikke dumt i en ny normal, sier ordfører Lene Conradi.

Hun legger til at det fortsatt er mulig å få koronavaksine i Asker, og at de som ikke har fått ennå, kan ta kontakt med vaksinasjonsklinikken. Sjekk gjerne kommunens nettsider.

Videre fremover

Helseminister Høie varslet på pressekonferansen at nasjonale myndigheter nå jobber med å forberede gjenåpning av Norge og «en normal hverdag med økt beredskap». Regjeringen opplyste de sammen med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, vil jobbe videre med å konkretisere og tydeliggjøre de rådene som vil gjelde i en slik «normal hverdag med økt beredskap".

Se pressemelding fra regjeringen her om nedjustert TISK.