23.november: Ansatt i Hjemmetjenesten og elev ved Slemmestad ungdomsskole med påvist Covid-19-smitte

En ansatt i Hjemmetjenesten har i dag, fått påvist Covid19. Vedkommende er satt i isolasjonskarantene.

Kommuneoverlegen i Asker har igangsatt smittesporing. Nærkontakter er satt i karantene og testes. 4 brukere og 3 ansatte er satt i karantene.

Brukerne følges opp systematisk på utvikling av symptomer eller endringer i helsetilstand.

Hjemmetjenesten følger anbefalinger fra kommuneoverlegen og Folkehelseinstituttet for å begrense koronautbruddet. Nødvendige smitteverntiltak er iverksatt. Alle ansatte med det minste tegn til luftveissymptomer blir bedt om å holde seg hjemme.

Elev med påvist Covid-19 ved Slemmestad ungdomsskole

Elever og ansatte ved Slemmestad ungdomsskole, som har vært i nærkontakt med den smittede, settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker. Karantenen gjelder fra 23. november og til og med mandag 30. november.

Det er klasse 10C og 10D, til sammen 58 personer, 52 elever og 6 ansatte, ved Slemmestad ungdomsskole som er satt i karantene.

De som er i karantene skal ikke være sammen med andre enn dem de bor sammen med. Elever og ansatte kan møte på skolen igjen som normalt 1. desember. Karantene gjelder også om man blir testet og får negativt svar.

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier.

Mulige symptomer på Covid-19

Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.