24. oktober: Én smittet i Nedre Høvik FUS barnehage

Ett barn i Nedre Høvik FUS barnehage i Asker har fått påvist Covid-19. Kun én avdeling er berørt. Totalt 14 personer settes i hjemmekarantene.

– Vi følger våre gode rutiner for å håndtere smitte i barnehagene. Vi har god dialog med leder i barnehagen og følger situasjonen tett. Foreldre og ansatte er informert, sier kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp.

Det er ett barn som har fått påvist Covid-19. Kun én avdeling ved barnehagen er berørt.

– Vi har besluttet at 14 personer,10 barn og 4 ansatte, skal være i karantene fra og med 24. oktober til og med 1.november, sier Grepp. 

I gang med smittesporing

Smitteoppsporingen er i gang. Alle foresatte og ansatte ved barnehagen samt andre nærkontakter til den smittede, vil bli fulgt opp i tråd med råd og retningslinjer fra nasjonale helsemyndigheter.

– Vi er i gang med å kontakte foresatte og ansatte for å gi nødvendig informasjon, sier Grepp.

Følg med på symptomer

Kommuneoverlegen minner om at det er viktig at foresatte følger med og tar kontakt med koronatelefonen, dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon de nærmeste dagene.

Hun gjør også oppmerksom på at særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

– De vanligste symptomene på Covid-19 er hoste og eller feber. I tillegg er det vanlig med nedsatt smak- og luktesans, sår hals, hodepine, slapphet og muskelverk. Etter hvert utvikler noen tungpustethet. Ved mindre alvorlig sykdom kan symptomene også minne om allergi, sier Grepp. 

Minner om smittevernreglene

Kommuneoverlegen ønsker å minne om viktigheten av å overholde de generelle smittevernreglene, men sier samtidig at smitte kan oppstå hvor som helst.

- Hvem som helst kan bli smittet med korona, og det er viktig at vi støtter hverandre gjennom pandemien. Mange er kanskje lei av å høre om smittevernreglene, men de økende smittetallene vi nå ser, viser viktigheten av at vi følger anbefalinger og fortsetter å ta situasjonen på alvor, sier Grepp.

 Bestill time på nett for testing ved symptomer

– Det er viktig at barn og ansatte som er i karantene følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon, sier kommuneoverlegen. 

Du kan bestille time til koronatesting digitalt til deg selv, dine barn eller andre. For å kunne bruke løsningen, må du ha bostedsadresse i Asker og ha BankID/BankID på mobil. Vi oppfordrer alle som har mulighet, til å bestille time til testing digitalt. Her finner du den digitale bestillingsløsningen.

Husk at du ikke trenger å ringe koronatelefonen når du bestiller time på nett.

Mer informasjon om Covid-19:

Information about Covid-19 in various languages.

Videoes about quarantine and home isolation.

Mer informasjon om koronatesting.

Les mer om korona på våre nettsider om Korona.