25. oktober: 23 personer ved Landøya skole settes i karantene

21 elever og to ansatte på Landøya ungdomsskole settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker, da det er påvist smitte hos en elev på 10. trinn. Karantenen gjelder fra 25. oktober og til og med søndag 1. november.

Én elev på tiende trinn ved Landøya ungdomsskole har testet positivt for Covid-19. For å begrense smitte, har kommuneoverlegen i Asker derfor besluttet at enkeltelever og ansatte som har hatt nærkontakt, er pålagt karantene. Det er totalt 23 personer som settes i karantene, 21 elever og 2 ansatte.

For berørte elever og ansatte ved skolen gjelder karantenen fra og med søndag 25. oktober til og med søndag 1. november. Elevene som er satt i karantene vil få fjernundervisning via nett i perioden de er hjemme.

– De berørte foreldrene og ansatte ved barneskolen har blitt varslet og vil i løpet av kort tid få en telefon fra vårt smitteoppsporingsteam. Alle vil få nødvendig informasjon, sier Grepp.

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Bestill time for testing ved symptomer

– Det er viktig at elever og ansatte som er i karantene følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon, sier kommuneoverlegen.

Ifølge FHI er de vanligste symptomene på Covid-19 også vanlige ved andre luftveisinfeksjoner som forkjølelse og influensa. Mange får hoste og/eller feber. I tillegg er det vanlig med nedsatt smak- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Etter hvert utvikler noen tungpusthet. Ved mindre alvorlig sykdom kan symptomene også minne om allergi. Barn kan ha sår hals.

Kommuneoverlegen gjør også oppmerksom på at særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Hvem bør testes, hvor kan jeg testes, hvordan går jeg frem? 

Vi oppfordrer alle som har mulighet, til å bestille time til testing digitalt. Du trenger ikke å ringe koronatelefonen når du bestiller time på nett.

Koronatelefonen i Asker: 66 71 59 99. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Informasjon om Covid-19 på kommunens nettsider: