25. oktober: 2A ved Midtbygda skole settes i karantene

Elever og ansatte i 2A ved Midtbygda barneskole settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker. Karantenen gjelder fra 25. oktober og til og med søndag 1. november.

En voksen som har vært sammen med trinnet, har testet positivt for Covid-19. Denne voksne var på skolen frem til 22. oktober. For å begrense smitte har kommuneoverlegen i Asker besluttet at elever og ansatte i 2A er pålagt karantene.

– Vi følger våre gode rutiner for å håndtere smitte i våre skoler. Vi er godt i gang med smitteoppsporing, og nærkontaktene til de smittede blir fulgt opp i tråd med råd og retningslinjer fra nasjonale helsemyndigheter, sier kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp.

For berørte elever og den ansatte ved Midtbygda skole gjelder karantenen fra og med søndag 25. oktober til og med søndag 1. november. Elevene som er satt i karantene vil få fjernundervisning via nett i perioden de er hjemme.

Det er totalt 24 personer som settes i karantene, 23 elever og 1 ansatt.

– De berørte foreldrene og ansatte ved barneskolen har blitt varslet og vil i løpet av dagen få en telefon fra vårt smitteoppsporingsteam. Alle vil få nødvendig informasjon, sier Grepp.

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som de pleier. Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet.

Bestill time for testing ved symptomer

– Det er viktig at elever og ansatte som er i karantene følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon, sier kommuneoverlegen.

Ifølge FHI er de vanligste symptomene på Covid-19 også vanlige ved andre luftveisinfeksjoner som forkjølelse og influensa. Mange får hoste og/eller feber. I tillegg er det vanlig med nedsatt smak- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Etter hvert utvikler noen tungpusthet. Ved mindre alvorlig sykdom kan symptomene også minne om allergi. Barn kan ha sår hals.

Kommuneoverlegen gjør også oppmerksom på at særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Hvem bør testes, hvor kan jeg testes, hvordan går jeg frem? 

Vi oppfordrer alle som har mulighet, til å bestille time til testing digitalt. Du trenger ikke å ringe koronatelefonen når du bestiller time på nett.

Koronatelefonen i Asker: 66 71 59 99. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Informasjon om Covid-19 på kommunens nettsider: