27. januar: Ett tilfelle av britisk virusvariant i Asker – nå friskmeldt

- Det er påvist ett tilfelle av den britiske virusvarianten i Asker, opplyser kommuneoverlege Meera Grepp. Personen det gjelder hadde ingen nærkontakter, er ferdig med isolasjonstiden og friskmeldt.

Kommuneoverlegen har sendt inn til sammen ni prøver til Folkehelseinstituttet for å undersøke om det er mutert virus.

- Vi har fått svar på seks prøver. Som nevnt er én prøve positiv for det muterte viruset og fem er negative. Vi venter fortsatt på svar fra de tre siste prøvene, sier Meera Grepp. 

Er i isolasjon 

Alle de ni personene har allerede fått påvist koronasmitte og befinner seg i isolasjon i tråd med retningslinjene.

– Vi følger nøye med på smittesituasjonen og er føre var dersom vi har mistanke om at det kan være mulighet for nærkontakt med smitte fra Storbritannia, sier Meera Grepp.

Sjekker alle fra Storbritania og andre land med mutert virus

Alle koronaprøver fra personer som har hatt innreise fra Storbritannia og andre land hvor den muterte virusvarianten er påvist, sjekkes for det muterte viruset. Det skjer også dersom det er mistanke om at vedkommende har vært i utlandet og kan ha vært i kontakt med andre som er smittet med mutert virus.

Kommuneoverlegen understreker at det er viktig å få påvist mutert virus så raskt som mulig, slik at vi kan iverksette ytterligere karantenetiltak. Hvilke tiltak det vil være snakk om, vil avhenge av situasjonen.