29. oktober: Elever og ansatte ved Blakstad barneskole settes i karantene

Elever og ansatte på 7. trinn på Blakstad barneskole settes i hjemmekarantene av kommuneoverlegen i Asker.

En ansatt på Blakstad barneskole har testet positivt for Covid-19. Det er totalt 56 personer som settes i karantene, 52 elever og 4 ansatte. Karantenen gjelder fra 29. oktober til og med 6. november.

Den ansatte har ikke hatt kontakt med andre elever eller ansatte på skolen enn dem som hører til trinnet. Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte kan møte på skolen som normalt.

Bestill time for testing ved symptomer

– Det er viktig at elever og ansatte som er i karantene følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon, sier kommuneoverlege Meera Grepp.

Ifølge FHI er de vanligste symptomene på Covid-19 også vanlige ved andre luftveisinfeksjoner som forkjølelse og influensa. Mange får hoste og/eller feber. I tillegg er det vanlig med nedsatt smak- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Etter hvert utvikler noen tungpusthet. Ved mindre alvorlig sykdom kan symptomene også minne om allergi. Barn kan ha sår hals.

Kommuneoverlegen gjør også oppmerksom på at særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Hvem bør testes, hvor kan jeg testes, hvordan går jeg frem? 

Her kan du bestille time til koronatesting på nett
Vi oppfordrer alle som har mulighet, til å bestille time til testing digitalt. Du trenger ikke å ringe koronatelefonen når du bestiller time på nett.

Koronatelefonen i Asker: 66 71 59 99. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Her kan du lese mer om smitte og testing

Informasjon om Covid-19 på kommunens nettsider:

Information about Covid-19 in various languages
Videoes about quarantine and home isolation
Les mer om korona på våre nettsider om Korona