3. september: Slik skal Asker vaksinere 12-15-åringene

Regjeringen har besluttet at 12- 15-åringer i Norge skal få tilbud om koronavaksinasjon. Asker kommune iverksetter vaksineringen allerede mandag 6. september.

I Asker vil alle født i årskull 2006 – 2008, og alle fra årskull 2009, så snart de har fylt 12 år, få tilbud om vaksine de førstkommende ukene.

– Vi har hatt stigende smitte i Asker, hovedsakelig blant barn og ungdom. Vaksinen har god beskyttende effekt på ungdommen vår, og vi håper nå at barn og foresatte takker ja til dette tilbudet. Folkehelseinstituttet har vurdert at fordelene med vaksinen er høyere enn mulige ulemper. Vaksinen er godt utprøvd og trygg å ta, de aller fleste får milde og forbigående bivirkninger sier kommuneoverlege Meera Grepp.

Kommuneoverlegen legger til at kommunen nå gjør det de kan for at alle i denne aldersgruppen som vil, skal få vaksiner innen uke 37, senest tidlig uke 38. 

Tilbys én dose

Kommunen vil tilby vaksinen Pfizer, som er godkjent til bruk fra 12 år i Norge.

– 12 til 15-åringer får tilbud om én dose i første omgang. Ungdom i denne alderen har generelt svært god effekt av vaksinasjon, sier Grepp, som minner om at kommunen, til enhver tid, forholder seg til FHIs anbefalinger.

Drop-in for ungdomsskoleelevene

Ungdom på 8.-, 9.- og 10.-trinn og ungdom som er folkeregistret i Asker kommune og går på skole i andre kommuner, vaksineres på Vaksinasjonsklinikken i Lensmannslia 4 innen utgangen av uke 38.

Ungdommene får fri fra skolen den tiden det tar å få vaksine. De som ønsker kan ha med foresatte under vaksineringen.

7. trinn vaksineres på skolen

Alle på 7. trinn vil få tilbud om vaksine på sin skole.

– Vi jobber for å vaksinere denne gruppen på en trygg og effektiv måte. Vi er glade for at vi kan tilby de yngste vaksinering i kjente omgivelser på skolen, og at vaksinen settes av en de trolig allerede kjenner, sier kommuneoverlege Meera Grepp.

Les mer om vaksinering av 12-15-åringer i Asker 

Relaterte linker

Les mer om vaksinasjon av 12-15-åringer på Folkehelseinstituttets nettsider

Les mer om bivirkninger på FHI sine sider