4. desember: Nesøya barneskole heves til rødt smittevernnivå

Etter anbefaling fra kommuneoverlegen innføres rødt smittevernnivå på Nesøya barneskole etter smitte hos flere personer. Tiltaket gjelder fra mandag 7. desember og frem til juleferien.

Kommuneoverlegen har holdt utviklingen av smittesituasjonen ved Nesøya skole under nær overvåkning den siste uken. 8 elever og én ansatt har testet positivt for Covid-19. Fire klasser er i karantene. Etter vurdering fra kommuneoverlegen innfører kriseledelsen i Asker kommune rødt smittevernnivå i tråd med Utdanningsdirektoratets trafikklysmodell for Nesøya barneskole fra og med mandag 7. desember. Dette vil gjelde for ukene frem til juleferien.

For å redusere risiko for smittespredning, anbefaler kommuneoverlegen følgende tiltak for Nesøya skole:

  • Alle personer som er/har vært satt i karantene bør teste seg.
  • Andre elever anbefales testing ved utvikling av forkjølelsessymptomer/feber/hodepine.
  • Nesøya skole anbefales hevet til rødt nivå i trafikklysmodellen for barneskoler i to uker.

Har oversikt over situasjonen

- Det er viktig å presisere at vi per i dag, fredag 4.desember, har oversikt over smittesituasjonen og har kjente smitteveier på Nesøya skole, men at tiltakene ovenfor gjennomføres for å forebygge ytterligere smitte, sier kommuneoverlege Meera Grepp.

Test deg ved symptomer

Kommuneoverlegen understreker at kontakter til nærkontakter (dvs foreldre og søsken til barn som er satt i karantene eller går på skolen) ikke settes i karantene og heller ikke ansees å ha forhøyet smitterisiko per nå.

- Dersom noen likevel utvikler symptomer (nesetetthet, snørring, hodepine, svimmelhet, feber, hoste, kvalme/diaré) er det viktig å teste seg så snart som mulig, sier Grepp.

Hjemmetjenesten

En ny bruker i Hjemmetjenesten har fått påvist Covid 19 i går. Ingen ansatte eller andre brukere er satt i karantene.