4. november: Tre elever og ett barnehagebarn har fått påvist Covid-19 i Asker

Én elev på 1. trinn ved Blakstad skole, to elever ved Røyken ungdomsskole og ett barn ved Vepsebolet barnehage har i dag fått påvist Covid-19.

Kommuneoverlegen i Asker har besluttet å sette 43 elever og 5 ansatte på 1. trinn på Blakstad skole i karantene. I tillegg er 27 barn og 6 ansatte ved to avdelinger ved Vepsebolet barnehage satt i karantene. 

Mandag 2/11 ble én elev testet positivt for Covid-19 ved Røyken ungdomsskole. I dag fikk ytterligere to elever påvist Covid-19. Det betyr at det nå er 26 elever og to ansatte ved Røyken ungdomsskole som er satt i karantene.

Kommuneoverlegen vurderer at alle andre elever og ansatte enn de som nå er satt i karantene ved de to aktuelle skolene og den aktuelle barnehagen kan møte på skolen/barnehagen som normalt.

Viktig å overholde smittevernreglene

– Vi ser at smittetallene i Asker øker. Alle innbyggere må ta sin del av ansvaret, følge med på nasjonale og lokale anbefalinger, overholde smittevernregler og på den måten bidra til å holde smitten nede, sier kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp.

Kommuneoverlegen minner om viktigheten av å overholde de generelle smittevernreglene og begrense antall nærkontakter.

Bestill time for testing ved symptomer

– Det er viktig at barn, elever og ansatte som er i karantene følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon, sier kommuneoverlege Meera Grepp.

Ifølge FHI er de vanligste symptomene på Covid-19 også vanlige ved andre luftveisinfeksjoner som forkjølelse og influensa. Mange får hoste og/eller feber. I tillegg er det vanlig med nedsatt smak- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Etter hvert utvikler noen tungpusthet. Ved mindre alvorlig sykdom kan symptomene også minne om allergi. Barn kan ha sår hals.

Kommuneoverlegen gjør også oppmerksom på at særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Hvem bør testes, hvor kan jeg testes, hvordan går jeg frem?

Her kan du bestille time til koronatesting på nett
Vi oppfordrer alle som har mulighet, til å bestille time til testing digitalt. Du trenger ikke å ringe koronatelefonen når du bestiller time på nett.

Koronatelefonen i Asker: 66 71 59 99. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Her kan du lese mer om smitte og testing

Informasjon om Covid-19 på kommunens nettsider:

Information about Covid-19 in various languages
Videoes about quarantine and home isolation
Les mer om korona på våre nettsider om Korona