5. oktober: Asker vil tilby oppfriskningsdose av koronavaksine til alle innbyggere over 65 år

Regjeringen informerte på en pressekonferanse, tirsdag 5. oktober, at kommunene skal tilby en tredje dose til de over 65 år, etter råd fra Folkehelseinstituttet. Asker kommune har god vaksinasjonskapasitet, og forbereder nå gjennomføringen av oppfriskningsdoser.

Bestille oppfriskningsdose (dose 3)

Klikk på denne lenken for å bestille dose 3 for deg som er over 65 år. 


- Vi har sett noe økt smitte hos eldre som er fullvaksinert for en stund tilbake og er glade for muligheten til å tilby en oppfriskningsdose. I tillegg er det viktig at alle eldre tar influensavaksinen. Vi er fullt i gang med planlegging av den praktiske gjennomføringen og kommer snart med mer informasjon om dette, sier kommuneoverlege Meera Grepp.

Målet med en oppfriskningsdose til eldre er å øke beskyttelsen mot å bli alvorlig syk av covid-19, og å gi høyere grad av beskyttelse mot nye virusvarianter og forlenget beskyttelse sier helseminister Bent Høie.

Les regjeringens pressemelding her

Kommer tilbake med mer informasjon

Asker kommune kommer tilbake med mer informasjon om når og hvordan koronaoppfriskning-vaksinering og influensavaksinering skal gjennomføres.
Intervallet mellom andre vaksinedose og oppfriskningsdosen skal være minst 6 måneder.

FHI understreker at oppfriskningsdoser ikke må gå på bekostning av influensavaksinasjon. Det bør gå en uke mellom vaksinene.

Tilbudet om en oppfriskningsdose påvirker heller ikke anbefalingen om dose 3 til innbyggere med alvorlig svekket immunforsvar.