7. august: Påvist koronasmitte etter Hurtigruten-seilas

Én passasjer om bord MS Roald Amundsen, hjemmehørende i Asker, har testet positivt på Covid-19.

Asker kommune fikk fredag i forrige uke informasjon fra Folkehelseinstituttet om at 25 askerbøringer var passasjerer på to av seilasene med Hurtigruten som er berørt av smitteutbrudd. Alle ble kontaktet av kommunen og testet fortløpende. Alle testet negativt. I dag fikk kommunen et positivt prøvesvar etter at en av passasjerene ble testet på nytt. Folkehelseinstituttet er varslet.

- De opprinnelige svarresultatene var negative på alle passasjerer fra Asker som har vært om bord Hurtigruten. I dag testet imidlertid én av passasjerene positivt for Covid-19 etter at en ny test ble tatt torsdag, sier kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp.

Alle passasjerene om bord Hurtigruten har vært/er i 10 dagers karantene.

- Vi jobber med smitteoppsporing og vurderer fortløpende om flere bør ta en ny test. Dette fordi en test tatt en til to dager etter smitteeksponering kan være falsk negativ, og man kan utvikle symptomer i hele karanteneperioden. Det er derfor svært viktig at nærkontakter som kan ha vært utsatt for koronasmitte og blir bedt om å være i karantene, overholder karantenereglene, sier Grepp.