9. oktober: Elever og lærere på 2. trinn ved Hagaløkka barneskole i karantene

En voksen ved Hagaløkka barneskole har testet positivt for Covid-19. 39 personer, hvorav 35 elever og 4 lærere, settes i karantene.

Hagaløkka skole

 Kommunen har gode rutiner for å håndtere smitte i våre skoler og barnehager. Vi er godt i gang med smitteoppsporing, og nærkontaktene til den smittede blir fulgt opp i tråd med råd og retningslinjer fra nasjonale helsemyndigheter, sier kommuneoverlege i Asker, Meera Grepp.

Den smittede har vært i kontakt med ansatte og elever på 2. trinn. Disse er derfor pålagt ti dagers karantene, til og med fredag 16. oktober. Elevene som er satt i karantene vil få fjernundervisning via nett i perioden de er hjemme. Skolen holder åpent for øvrige elever.

De berørte foreldrene og ansatte ved barneskolen har blitt varslet og vil i løpet av dagen få en telefon fra vårt smitteoppsporingsteam. Alle vil få nødvendig informasjon, sier Grepp, og legger til: – Det er viktig at elever og ansatte ved Hagaløkka skole som er i karantene følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Ifølge FHI er de vanligste symptomene på Covid-19 også vanlige ved andre luftveisinfeksjoner som forkjølelse og influensa. Mange får hoste og/eller feber. I tillegg er det vanlig med nedsatt smak- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Etter hvert utvikler mange tungpustethet. Ved mindre alvorlig sykdom kan symptomene også minne om allergi. Barn kan ha sår hals.

Kommuneoverlegen gjør også oppmerksom på at særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.